Vreta kloster & blommande mässa, 1 dag

blommande_topp

Lär dig mer om en av Sveriges intressantaste medeltida kyrkor, botanisera på trädgårdsmässan och upptäck det vackra området kring Göta kanal.

Vreta kloster grundades som ett benediktinskt nunnekloster förlagt till nuvarande Vreta kloster i Östergötland. Idag återstår en delvis rekonstruerad ruin och klosterkyrkan, Vreta klosters kyrka.

I början av 1100-talet donerade kung Inge den äldre och hans hustru Helena marken vid Vreta till ett kloster, det första i Sverige. Klostret upplöstes när de sista nunnorna dog på 1580-talet. Idag omges klosterkyrkan av ruiner efter klosterbyggnaden och klosterhuset som var nunnornas spannmålsmagasin. Här får vi en guidad visning.

Efter en välsmakande helgbuffé på närliggande Restaurang Bettina välkomnas vi till en blommande mässa på Brunneby Musteri. Ett 40-tal utställare inom trädgård, hantverk och mathantverk bjuder på allt till sommarträdgården och mycket mer. Mingla bland trädgårdsproffs och fantastiska hantverkare. Låt dig inspireras och få svar på dina frågor om växter och trädgård.

Brunneby har en spännande historia och efter en stund på marknaden går vi en tur med guide. Vi får höra om gården, musteriet och den medeltida gårdskyrkan.

Preliminärt tidsprogram:
08:00 Avresa från Cityterminalen
10:30 Visning, Vreta kloster
12:30 Lunch
13:30 Trädgårdsmässa
14:30 Guidad promenad
15:30 Hemresa
18:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Lördag 2020-05-09

Tid:
08:00-18:00

Pris:
1095 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Guidningar, lunch, trädgårdsmässa samt bussresa med resvärd.

Den här resan är inte länge bokningsbar via webben.

vretaklosterkyrka_liten