Tullgarns slott & Sörmlands skärgård, 1 dag

tullgarn_topp

Följ med oss till det kontrastrika lustslottet Tullgarn och vidare på en kryssning mellan kobbar och skär i Sörmlands vackra skärgård.

Tullgarns slott var Gustaf V:s och drottning Viktorias sommarslott i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Hur våra kungligheter har präglat slottet genom tiderna får vi se under en guidad visning. Den strama fasaden överraskar med lätta inredningar i en stilblandning av rokoko, gustavianskt och viktorianskt.

Kontrasten är stor mellan drottning Victorias bierstube på nedervåningen och Sveriges absolut vackraste nyklassicistiska inredning högre upp i huset. Rummen är andlöst vackert inredda av det svenska 1700-talets förnämsta konstnärer och möbelsnickare.

Efter visningen fortsätter resan in till den mysiga skärgårdsstaden Trosa. Här väntar lunch på Trosa Sjökrog, belägen nere vid hamnen.

Vi kliver sedan ombord på kulturmärkta båten M/S Flora – en före detta ångslup som byggdes i Kristinehamn åt Smeduddens Ångbåtsaktiebolag inför Stockholmsutställningen 1897. Med Flora kryssar vi under tre timmar genom det vackra kustbandet till Nynäshamn. Sörmlands skärgård är inte så exploaterad som på många andra håll längs svenska kusten och stora områden är naturreservat. Totalt finns här cirka 2 800 öar samt ett stort antal kobbar och skär.

Eftermiddagsfika serveras ombord medan vi njuter av färden. I Nynäshamn möter vår buss och tar oss tillbaka till Stockholm.

Preliminärt tidsprogram:
09:00 Avresa från Cityterminalen
10:30 Visning Tullgarn
12:30 Lunch
14:00 Skärgårdstur med fika
17:00 Hemresa
18:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Måndag 2020-06-29

Tid:
09:00-18:00

Pris:
1495 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Entré och visning, lunch, båtresa med eftermiddagsfika samt bussresa med resvärd.

Resan är ej bokningsbar.

ankring_liten