Stjernsunds slott & skärgårdsutflykt, 1 dag

wettervik_topp

Vackra Stjernsunds slott med inredning från 1850-talet, festkläder från samma tid och en härlig båtresa i norra Vätterns vackra skärgård. Följ med oss hit!

Vackert beläget på en udde i Alsen, strax söder om Askersund ligger Stjernsunds slott. Det anses vara ett av Sveriges vackraste slott med vatten på tre sidor och en sällsynt välbevarad inredning från 1850-talet, då den kungliga familjen Bernadotte ägde slottet. Slottet och gården är även känd för sin kreatursavel och är stamort för SRB - svensk rödbrokig boskap. Slottets kunniga guide tar oss med på en vandring igenom historien.

Vi besöker även utställningen La belle époque som visas i köksvåningen och slottsbutiken. Utställningen visar balklänningar, festklänningar och dagdräkter från epoken vid 1800-talets slut. Kläderna är uppsydda av klädskaparen Madeleine Eriksson och passar väl in i 1800-talsmiljön på Stjernsunds slott.

Med M/S Wettervik kryssar vi sedan genom norra Vätterns skärgård. Vi äter lunch ombord och njuter av vackra vyer i ett unikt landskap. När vi lagt till i Askersund besöker vi Venus choklad som gör handgjorda praliner. Personalen berättar om tillverkningen och vi bjuds på ett smakprov innan hemresan påbörjas.

Preliminärt tidsprogram:
07:00 Avresa från Cityterminalen
09:00 Förmiddagsfika (ingår ej)
11:00 Visning, Stjernsunds slott
12:30 Kryssning med lunch
14:45 Visning, Venus choklad
15:30 Hemresa med stopp för bensträckare
19:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Tisdag 2020-06-30

Tid:
07:00-19:00

Pris:
1495 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Visningar, båttur med lunch och bussresa med resvärd.

Resan är ej bokningsbar.

stjernsund_liten