Sommarspelet Nyköpings Gästabud, 1 dag

gästabud_topp

Följ med på ett historiskt äventyr med kärlek, hämnd, humor och musik - Nyköpings Gästabud.

Dammet har lagt sig över de ruiner som en gång var ett storslaget slott. Kvar på borggården står gycklaren, lämnad ensam med minnet av sin älskade. Sjungandes en hymn om det som varit tar gycklaren oss med bakom kulisserna, in i medeltidens Sverige. Året är 1317 och ett teatersällskap har fått äran att uppträda på det vi vet skall komma att bli vårt lands mest ökända fest - Nyköpings Gästabud. Samtidigt som teatersällskapet försöker hitta en pjäs som är värdig kung Birger och hans bröder, så spinner drottning Märta och drotsen Brunkow den intrig som ska leda till allas undergång. Följ med på ett historiskt äventyr fullt av kärlek, hämnd, humor och musik.

Pausserveringen består av örtmarinerad rostbiff, pepparsalami, rökt kalkon med plocksallad, marinerad kronärtskocka, gröna mammouth oliver, potatisgratäng och nybakad ciabatta med färskost smaksätt med gräslök. Vegetariskt alternativ finns.

Nyköpings Gästabud är ett av Sveriges största sommarspel som spelas i Nyköpingshus. Ensemblen är en blandning av proffs och amatörer, 60 personer och fyra hästar stark.

Preliminärt tidsprogram:
13:00 Avresa från Cityterminalen
15:00 Aktiviteter på borggården
16:00 Nyköpings gästabud
Pausservering
19:30 Hemresa
21:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Lördag 2020-07-11

Tid:
13:00-21:00

Pris:
995 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Föreställning, lättare middag och bussresa med resvärd.

gästabudet_liten