Skymning över Arboga, 1 dag

arbogateatern_topp

Följ med på en vandring genom Arbogas mörkare historia. Vi får möta mördare, dödsdömda, olyckligt kära och övernaturliga väsen. 

Skymning över Arboga är en teatervandring genom Arbogas gator och gränder, där vi får möta allt från medeltidens munkar till grosshandlarfamiljen Örströms sena 1800-tal.

Karaktärerna gestaltas av skådespelare från Arbogateatern, teaterelever från Arboga Kulturskola, eldkonstnärer och sång.

De personer som är namngivna i föreställningen har funnits på riktigt, de händelser som utspelar sig har hänt på riktigt. De övernaturliga inslagen är historier som återberättats av Arbogabor i generationer, historier som man trodde på. Vad människor egentligen tyckte och kände och precis hur saker gått till kan man naturligtvis inte veta med säkerhet.

Föreställningen börjar utanför Heliga trefaldighetskyrkan i Arboga och spelas utomhus, den tar strax över en timme och vi kommer att förflytta oss runt olika platser i stadens centrum till fots. Promenaden är drygt en kilometer lång. Föreställningen avslutas i Ahllöfsparken. Tänk på att klä dig varmt.

Efter föreställningen serveras en medeltidstallrik innan vi påbörjar vår resa hemåt.

Preliminärt tidsprogram:
14:30 Avresa från Cityterminalen
17:00 Teatervandring
18:00 Medeltidstallrik
19:00 Hemresa
21:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Söndag 8 november 2020

Tid:
14:30-21:00

Pris:
995 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Medeltidstallrik, teatervandring och bussresa med resvärd.

arbogateatern_liten