Silverresan – en upplevelse över & under jord, 1 dag

silvergruva_topp

Sala Silvergruva är en av världens bäst bevarade gruvmiljöer med ringlande gruvgångar och storslagna bergrum. Följ med oss dit!

Det är fuktigt och rått i underjorden, men också spännande och talande. Tillsammans med en av gruvans guider vandrar vi de slingrande gångarna och upplever mäktiga salar i Ulrica Eleonora gruva. Vi får titta på världens djupast belägna hotellrum och höra historien om gruvan och de människoöden som gjort miljön till det den är.

Försök att föreställa dig hur det var att arbeta i underjorden på 1700-talet, när denna nivå skapades av människors bara händer. Du får känna på det iskalla vattnet som pumpades upp, se ett stort brytrum där man på 1700-talet hittade silvermalm och du får åka ner och upp genom gruvans äldsta schakt i en nutida ”gruvtunna", det vill säga: en hiss. Hissen erbjuder en långsam och säker färd.

Dessutom sätter vi oss till bords 155 meter ner under jord, för en lite enklare men samtidigt värmande och härlig sopplunch i Gästabudssalen.

Vid besöket får vi även en guidning ovan jord - Tidsresan i Lillgruvan - där fokus i berättelsen ligger på det tuffa gruvarbetet, malmbrytningen och anrikningen.

Fika på Konstmästargården avslutar besöket i Sala Silvergruva.

OBS! Temperaturen i gruvan är ca 2 grader året runt. Vi rekommenderar varma kläder och rejäla skor.

INFORMATION

Datum:
Onsdag 22 april 2020

Tid:
09:45-17:30

Pris:
1350 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Sopplunch under jord, guidningar, eftermiddagsfika samt bussresa med resvärd.

Den här resan är inte länge bokningsbar via webben.