Reijmyre glasbruk & Björke vävstuga, 1 dag

glasblåsare_topp

Följ med på en vårutflykt i hantverkets tecken, fylld med kvalitet, upplevelser och god mat. En glasklar succé!

Resan går till Reijmyre Glasbruk i Östergötland där vi inleder med kaffe och hembakt. I glasbrukets gamla lokaler har en hel hantverksby vuxit upp. Här finner man handknutna kristallkronor, smide, antikviteter, textilier, kläder, bageri, presentbod samt te och kryddor…ja någonting för alla smaker. Vi kan fynda till fabrikspriser.

Vi får också en guidad tur genom glasblåseriet där vår guide visar hur glaset formas från glödande, flytande massa till vackra färdiga produkter. Vi får känna värmen från ugnarna och låta oss inspireras av den kreativitet som råder bland stolta glasblåsare. I anslutning till butiken finns även ett glasmuseum, som är värt att besöka.

Efter lunch besöker vi Björke Vävstuga. Gården, som ligger i hjärtat av Östergötland, har anor från 1600-talet och ligger i en vacker Bergslagsnatur med böljande åkrar inpå stugknuten. Verksamheten på Björke Vävstuga började 1981 med handvävning som hobby av grundarna Britta Eriksson och Ylwa Källgren.

Vi visas väveriet som ligger i det gamla sädesmagasinet. Vävningen sker hantverksmässigt på mekaniska skyttelvävstolar. Dräll i många färger är Björke Vävstugas signum - skimrande rutor och ränder som ger glans åt tillvaron.

Eftermiddagsfika serveras i kaffestugan innan hemfärd.

Preliminärt tidsprogram:
08:00 Avresa från Cityterminalen
10:30 Förmiddagskaffe
11:00 Visning Reijmyre
12:30 Lunch
14:30 Björke vävstuga
16:00 Eftermiddagsfika
16:30 Hemresa
19:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Onsdag 2020-03-11

Tid:
08:00-19:00

Pris:
1095 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Visningar, för- och eftermiddagsfika, lunch och bussresa med resvärd.

Den här resan är inte länge bokningsbar via webben.

björkevävstuga_liten
björkeduk_liten