Opera på skäret – Turandot, 1 dag

turandot_topp

Sommarens föreställning på Opera på Skäret är Turandot av Giacomo Puccini, en av världens mest omtyckta operor. Följ med oss till det fantastiska operahuset i Bergslagen.

Turandot är en vacker och brutal prinsessa, som, enligt sin faders önskan, skall gifta sig. Hon utmanar sina många friare med tre gåtor. Svarar de fel hugger hon huvudet av dem.

Prins Calaf är modig men självisk. När han ser prinsessan halshugga en av sina friare blir han kär direkt och till allas förvåning svarar han rätt på alla tre gåtor. Turandot är förtvivlad och vill avstyra äktenskapet men hennes far tvingar henne att stå vid sitt ord. Prins Calaf ger henne då en egen gåta; om hon före gryningen kan finna hans namn ska han dö enligt hennes önskan...

Turandot är fylld med dramatik och smäktande arior. För den musikaliska höjdpunkten står förmodligen den berömda tenorarian Nessun Dorma.

Det säregna operahuset, beläget i naturskön miljö, är en del av upplevelsen. Det före detta virkesmagasinet har en akustik som inte överträffas ens av världens stora scener – därom vittnar inte minst många av de världsartister som sjungit här genom åren.

Lunch serveras på Skäret innan vi får en operaintroduktion med bubbel och snittar samt program för föreställningen. Sedan tar vi plats i salongen i sektion 9-11. Föreställningen är ungefär tre och en halv timme, inklusive paus.

Preliminärt tidsprogram:
10:00 Avresa från Cityterminalen
13:00 Lunch
14:15 Operaintroduktion
15:00 Turandot
19:00 Hemresa
20:30 Kvällsfika (ingår ej)
23:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Söndag 2020-08-30

Tid:
10:00-23:00

Pris:
2095 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Lunch, operaintroduktion med bubbel och program, konsertbiljett samt bussresa med resvärd.

Resan är ej bokningsbar.

operahuset_liten