Medicinhistoria i forskning & folktro, 1 dag

linnetradgarden_topp

Följ med på en annorlunda tidsresa till Medicinhistoriska museet och Linnéträdgården i Uppsala. Vi följer historien från den medicinska sjukvårdens barndom till vår tid.

Medicinhistoriska museet i Uppsala speglar läkekonst från äldsta tid till nutid. På två våningsplan finns instrument, apparater och berättelser från de flesta av läkarvetenskapens specialiteter. Här berättas om apotekens, Akademiska sjukhusets, psykiatrins och sjuksköterskornas historia. Vi besöker museet och får en guidad tur efter att vi först serverats förmiddagsfika och besökt  hantverkarna vid Ulva kvarn.

I museets basutställningar kan du sedan på egen hand upptäcka allt och lite till om läkekonst, medicinberedning och psykiatri genom tiderna. Här finns många tidiga versioner av uppfinningar såsom pulsmätare, pacemaker, EKG, stetoskop. Efter besöket väntar lunch på Restaurang Borgen intill Fyrisån.

På eftermiddagen får vi en visning i Linnéträdgården med fokus på medicinalväxter. Linnéträdgården är en rekonstruktion av hur Linnés botaniska trädgård såg ut i mitten av 1700-talet. Varje växt var noga utvald av Linné och varje del av trädgården fyllde ett vetenskapligt och pedagogiskt syfte.

Preliminärt tidsprogram:
08:15 Avresa från Cityterminalen
09:30 Förmiddagsfika
11:00 Visning, Medicinhistoriska museet
11:45 Egen tid på museet
13:00 Lunch
14:30 Visning, medicinhistoria i växtriket
15:45 Hemresa
17:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Torsdag 2020-09-10

Tid:
08:15-16:00

Pris:
1260 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Förmiddagsfika, visningar, lunch samt bussresa med resvärd.

medicinhistoriska_liten