Lucia i Sala Silvergruva, 1 dag

lucia_topp

Möt Gruvfolket – Sala Silvergruvas egen kör, som framför stämningsfulla luciasånger i den vackra Victoriasalen, ackompanjerade av gruvans underbara akustik.

Sala Silvergruva är en av världens bäst bevarade gruvmiljöer och Sveriges silverrikaste gruva genom tiderna. I mer än 400 år hade man brutit silver i storgruvan när driften lades ner 1908. Långt under jord ringlar mörka gruvgångar. Här finns enorma bergrum och vattenfyllda, djupa hålrum. Att allt är brutet med människors bara händer gör intrycket ännu mera imponerande och storslaget.

Vi inleder med ett besök på Silvergruvans julmarknad.
Du kan även titta in i butiken och museet, innan ett härligt välsmakande julbord väntar i Direktörsbostaden. Julbordet är komponerat med stark anknytning till den historiska miljön runt gruvan och med dess mattraditioner i åtanke.

Efter maten tar vi hissen ner under marken till Ulrica Eleonora gruva. Vi får en sittande introduktion till gruvan med glögg och pepparkakor innan det är dags för luciakonserten som hålls i den vackert upplysta Victoriasalen med sju meters takhöjd.

Temperaturen i gruvan ligger runt 2-3 grader året runt, men i Victoriasalen är det varmt och skönt. Vi får lyssna till en stämningsfull luciakonsert som verkligen förhöjs av gruvans mäktiga akustik.

Preliminärt tidsprogram:
10:15 Avresa från Cityterminalen
12:00 Julmarknad
13:00 Julbord
15:15 Nedstigning i gruvan
15:30 Sittande introduktion till gruvan med glögg & pepparkakor
16:00 Luciakonsert
17:30 Hemresa
19:15 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Söndag 2020-12-13

Tid:
10:15-19:15

Pris:
1650 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Julbord, julmarknad, glögg och pepparkaka, konsert, introduktion till gruvan samt bussresa med resvärd.

luciasala_liten