Lars Lerins museum & Björkborn, 1 dag

lerin_topp

Följ med till Värmland över dagen, med besök på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga och Lars Lerins fantastiska museum på Sandgrund i Karlstad.

Alfred Nobel är en av de mest berömda svenskarna genom tiderna. Han uppfann dynamiten och tog patent på 355 uppfinningar under sin livstid. Det var Alfred Nobels testamente som gav Sverige Nobelpriset. Björkborns Herrgård, där vi gör dagens första stopp, är Alfred Nobels sista svenska hem. Här finns också hans laboratorium där han utvecklade många av sina uppfinningar.

Historien om hur Alfred Nobel hamnade i Karlskoga är intressant och den levandegörs av vår guide vid besöket på Björkborn. Här berättas historien om Alfred Nobels liv och den viktiga rollen Björkborns Herrgård kom att spela vid tillkomsten av Nobelprisen.

Vi fortsätter till Kristinehamn där lunch serveras på Mastmagasinet, trivsamt beläget intill ån Varnan.

Under eftermiddagen besöker vi den anrika dansrestaurangen Sandgrund i Karlstad, som är hem för konstnären Lars Lerins målningar. Vi välkomnas in i Lars Lerins bildvärld, en värld skapad av vatten och pigment.

Lars Lerin räknas som Nordens främsta akvarellist men arbetar också i andra tekniker. Förutom utställningar på gallerier och museer i Sverige, Norden, Frankrike, Tyskland och USA, har han gett ut ett femtiotal böcker med text och bilder. Här berättar han om möten och miljöer från sina många resor men också om livet på hemmaplan.

Utställningen visas av en av museets guider, vi dricker eftermiddagskaffe och har en liten stund att gå runt på egen hand.

Preliminärt tidsprogram:
07:00 Avresa från Cityterminalen
10:00 Förmiddagskaffe
10:30 Visning Björkborn
12:30 Lunch
14:15 Visning Sandgrund
15:30 Eftermiddagsfika
16:15 Hemresa
18:15 Bensträckare, egen fika/middag
21:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Onsdag 16 september 2020

Tid:
07:00-21:00

Pris:
1495 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Visningar, för- och eftermiddagsfika, lunch, entréer och visningar samt bussresa med resvärd.

nobel_liten
sandgrund_liten