Kultur i Dalarna, 3 dagar

carllarsson_topp

Följ med på en resa till kulturens hjärta - Dalarna. Här bor vi mittemellan två konstnärshem och ett världsarv.

Att resa i Dalarna är som att uppleva ett Sverige i miniatyr. Fjällen och den samiska kulturen, sjöarna och bergen, de röda stugorna, hantverkstraditionen och den spännande industrihistorien. Allt är samlat på nära håll.

Under denna resa till Dalarna får du njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vi bor på fina Green Hotell som ligger högt i byn Tällberg med en utsikt i världsklass! Resan mot Tällberg sker med stopp för fika och efter ankomst serveras en enklare middag i restaurangen.

Efter frukost andra dagen besöker vi Världsarvet Falu Gruva. Här får vi uppleva ett spännande möte med Sveriges historia i Falu Gruvas mäktiga salar och vindlande gruvgångar till 67 meters djup. Observera! Under vandringen förekommer många trappor och det är viktigt att alla besökare kan gå på egen hand hela vägen. På området finns också ett museum och butiker. Det är lämpligast att ha oömma skor och varma kläder. Temperaturen i Falu Gruva är cirka fem grader året runt. Lunch serveras på Restaurang Geschwornergården.

Under eftermiddagen besöker vi Carl Larsson-gården i Sundborn. 2019 var det etthundra år sedan Carl Larsson gick ur tiden, men den välbevarade gården Lilla Hyttnäs är numera en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Under den guidade turen i huset får du veta mer om det världsberömda konstnärsparet och deras bullriga liv. På Carl Larsson-gården hittar du också en butik med noga utvald formgivning direkt från gården.

På kvällen väntar återigen middag på hotellet och en god natts sömn.

Ta en lång sovmorgon eller passa på att upptäcka den vackra byn Tällberg innan vi beger oss mot Zorngården den tredje dagen.

Zorngården i Mora hör till Sveriges mest berömda konstnärshem. Byggnadens historia går tillbaka till 1886, och Zorngården skapades av Anders och Emma Zorn. Här blandas konst och konsthantverk från hela världen med kurbits och dalatradition. På Zornmuseet visas Anders Zorns oljemålningar, akvareller, etsningar och skulpturer samt delar av hans magnifika konstsamling. Efter den guidade visningen väntar picknicklunch som vi fått med oss från hotellet.

Hemresan sker med stopp för bensträckare och möjlighet att köpa något att äta.

Preliminärt tidsprogram:
13:00 Avresa från Cityterminalen
14:30 Eftermiddagsfika
18:00 Enklare middag

08:00 Frukost
10:00 Visning av Falu Gruva
11:30 Lunch
13:00 Visning av Carl Larsson-gården
18:00 Middag

09:00 Frukost
12:00 Visning av Zorngården
13:30 Picknicklunch
17:00 Egen middag
20:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Måndag 27 april - onsdag 29 april 2020

Tid:
Avresa kl. 13:00 dag 1,
Hemkomst ca kl. 20 dag 3

Pris:
4495 kr
Enkelrumstillägg 600 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Del i dubbelrum med frukost, två middagar, två luncher, en fika samt bussresa med resvärd.

Den här resan är inte länge bokningsbar via webben.

greenmatsal_liten
falugruva_liten
carllarsson_liten
zorn_liten