Konst i Avesta, 1 dag

avesta_topp

Följ med till en annorlunda konstresa till Avesta. Vi besöker konstnärinnan Pernilla Fors, konst- och inlevelsemuseet Verket och tar del av Avestas historia i Gamla byn.

I Pernilla Nymans ateljé i Fors utanför Avesta välkomnas vi av färgstarka målningar i akryl och akvarell. Pernilla målar Dalahästar som visar sina tänder och lever sitt eget lilla liv, men även andra härliga motiv - motorcyklar, blommor, husdjur och porträtt.

Hon tar själv emot oss och berättar om hur hennes tavlor uppkommit, varför hon inspirerats av rädslor och varför hon valt att blanda in humor.

Vi får sedan följa med på en vandring genom Avestas äldsta stadsdel, med anor från 1600-talet. Gamla Byn är ett välbevarat brukssamhälle, vackert beläget intill Dalälven. Medan vi vandrar mellan de rödmålade arbetarlängorna berättar vår guide om hur det var att leva här förr i tiden. Hur bodde man? Vad arbetade man med och hur såg fritiden ut?

Efter lunch på klassiska “Dalahästen” gör vi ett besök i Verket, järnbrukshyttan från 1874 som förvandlats till ett konst- och inlevelsemuseum.

Här väntar en magisk mix av historia, konst och modern teknik. Här visas verk av inbjudna konstnärer från hela världen som med inspiration av industriarvets mäktiga arkitektur gestaltar samtiden med spännande konstnärliga uttryck. Vi får en guidad visning.

Preliminärt tidsprogram:
08:00 Avresa från Cityterminalen
09:30 Förmiddagsfika
11:00 Besök hos Pernilla Nyman
12:15 Stadsvandring
13:30 Lunch
14:45 Guidning, Verket
16:45 Hemresa
19:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Tisdag 2020-06-16

Tid:
08:00-19:00

Pris:
1195 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Förmiddagsfika, entré och visningar, lunch, stadsvandring samt bussresa med resvärd.

Resan är ej bokningsbar.

pernillanyman_liten