Julmarknad i fiskehamnen, 1 dag

julifiskehamnen_topp

Följ med till den gemytliga julmarknaden i fiskehamnen i Nynäshamn. Har du tur kanske du får se tomten åka wakeboard eller ett simmande luciatåg.

Nynäshamn är en riktig skärgårdsstad och ligger nästan längst ner på den stora halvön Södertörn. Havets närvaro präglar staden, utanför hamnen ligger havet öppet och söderut ligger Stockholms skärgårds södra utpost Landsort med den stora fyren.

I fiskehamnen finns fiskrökerier och hantverks- och antikaffärer i små röda bodar. Under julmarknadsdagarna är hamnen fylld till bredden av marknadsstånd där det säljs fårskinn, kransar, värmande mössor, vantar, julsaker och konsthantverk. Bröd, ostar, viltkött, hjortronsylt och handgjorda praliner.

Fiskehamnen är pyntad med granar och eldar är tända för att man ska värma sig. Hästarna väntar runt hörnet på att få ta en tur, julsånger blandas med dofterna från brända mandlar och grillad korv - en härlig stämning med allt som hör en traditionell julmarknad till. Har du tur kanske du får se tomten åka wakeboard eller ett simmande luciatåg.

Resan inleds med Nynäsgårdens lilla julbord - ett litet men klassiskt julbord med traditionella smaker av noga utvalda favoriter.

Preliminärt tidsprogram:
11:00 Avresa från Cityterminalen
12:00 Julbord på Nynäsgården
14:00 Julmarknad
15:00 Hemresa
16:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Lördag 2020-12-05

Tid:
11:00-16:00

Pris:
895 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Litet julbord, julmarknad samt bussresa med resvärd.

nynasjul_liten