Grönsöö slott, 1 dag

gronsooslott_topp

Följ med och upplev Grönsöö slott med tre sekel av svenskt konsthantverk och en för Sverige unik parkhistoria.

Familjen von Ehrenheims hem på Grönsöö söder om Enköping representerar med sina välbevarade interiörer tre sekel av svenskt konsthantverk och konsthistoria.

Vi guidas i slottet av en medlem ur familjen Ehrenheim. I magasinet visas gårdens vagnar, slädar och handredskap, vilka speglar den vardagliga sidan av en herrgårdsmiljö. Här finner vi även en utställning om slottets tidiga 1600-talshistoria och ett dockhus med inredning från 1890-tal.

Vi ser även på temautställningen "Silver och smycken på Grönsöö”. De som ägt och bebott Grönsöö under generationer har inte varit stora silversamlare, men man införskaffade det som behövts för att göra vardagen elegant och trivsam. Samma gäller för Grönsöö smyckeskrin som är till brädden fyllt av nipper och småting som förskönat husets härskarinnor. Efter visningen dricker vi kaffe i det gamla brännvinsmagasinet.

Under eftermiddagen går vi på egen hand i parken med en skriven guide. Grönsöö slott byggdes 1611 och omgärdades redan från början av trädgårdsanläggningar. Dessa har successivt utvecklats och innehåller idag en för Sverige unik parkhistoria.

Preliminärt tidsprogram:
13:00 Avresa från Cityterminalen
14:30 Slottsvisning
15:30 Eftermiddagsfika
16:00 Besök i parken (skriven guide)
17:15 Hemresa
18:30 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Onsdag 2020-08-05

Tid:
13:00-18:30

Pris:
895 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Eftermiddagsfika, entré och visning samt bussresa med resvärd.

gronsoo_liten