Göta kanal, Borensberg – Berg, 1 dag

bokningsinfo_topp

Följ med oss på en underbar dagsresa längs kulturskatten Göta kanal. Unna dig själv en upplevelse som du kommer att ha i minnet länge.

Man kan säga att idén till Göta kanal föddes ur ilska, där en av de främsta anledningarna var att slippa danskarnas höga tullavgifter. Baltzar von Platen startade byggnationen av Göta kanal år 1810 och 1832 stod hela kanalen klar.

Göta kanal är i särklass ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige och ett led i vattenförbindelsen mellan Sveriges två största städer, Stockholm och Göteborg.Kanalen är 190 km lång med 58 slussar. Av sträckan är 87 km grävd kanal.

Under vår dagstur reser vi från Borensberg till Berg med båten M/S Wasa Lejon. Sträckan är unik - ingen annanstans kan man uppleva allt det bästa med Göta kanal på så kort tid som tre timmar. Kaptenen guidar oss under färden som går via nio slussar, åtta hydrauliska och en manuell som fortfarande drivs med handkraft, samt elva broar och två akvedukter. Lunch serveras ombord på båten. För den som senare vill unna sig ytterligare något extra på båten under eftermiddagen finns såväl cafeteria som bar med fullständiga rättigheter.

På vägen mot Borensberg stannar vi vid Cloetta Center i Ljungsbro. Passa på att handla andrahandssortering och prima konfektyr till reducerade priser (sortiment och tillgång kan variera). Här hittar du ett fullt sortiment av Cloettas alla goda och folkkära produkter. Butiken ligger i anslutning till Cloettas fabrik i Ljungsbro som byggdes 1901 av bröderna Cloetta. Ovanför butiken finns restaurangen Tre Bröder där du kan köpa fika om så önskas.

Preliminärt tidsprogram:
09:30 Avresa från Cityterminalen
12:00 Bensträckare vid Cloetta Center
14:00 Kanaltur med M/S Wasa Lejon
Lunch serveras ombord
17:30 Ankomst Berg
20:30 Ankomst Stockholm

INFORMATION

Datum:
Lördag 2020-08-29

Tid:
09:30-20:30

Pris:
1350 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Båttur med lunch på Göta Kanal, besök vid Cloetta Center samt bussresa med resvärd.

wasalejon_liten
götakanal_liten