Flygvapenmuseum i Linköping, 1 dag

flygvapenmuseum_topp

Foto: Göran Billeson/Flygvapenmuseum

I utställningarna på Flygvapenmuseum får du lära dig mer om det svenska militärflygets utveckling och roll i samhället. Följ med oss dit!

Flygvapenmuseum är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum som speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till i dag.

I museets utställningar kan du botanisera i en unik samling militärflygplan och andra föremål med koppling till flygets hundraåriga historia. Eller kliva rakt in i tidstypiska svenska hem från andra halvan av förra seklet i den stora utställningen om kalla kriget. En tid när hela världen bävade inför ett krig som aldrig bröt ut.

På museets bottenvåning vilar DC-3:an, ett spaningsflygplan med en mycket speciell historia. Det nedskjutna spaningsflygplanet bärgades efter 50 år på havsbottnen. Nu ser du det i en suggestiv och tankeväckande utställning om politiskt spel och de anhörigas mångåriga sökande efter sanningen.

Vi får en guidad visning - en rundtur som visar lite av allt. Efteråt dukas lunchen upp mellan flygplanen och under eftermiddagen finns tid att uppleva museet och dess utställningar på egen hand. Eftermiddagsfika serveras i Restaurang Calle C innan hemfärd.

Preliminärt tidsprogram:
09:00 Avresa från Cityterminalen
11:45 Visning
13:00 Lunch
14:00 Egen tid
15:30 Eftermiddagsfika
16:00 Hemresa
18:30 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Tisdag 2020-08-25

Tid:
09:00-18:30

Pris:
1095 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Visning, lunch, eftermiddagsfika samt bussresa med resvärd.

flygvapenmuseum_liten

Foto: Katja Kircher/Flygvapenmuseum