Eksjö International Tattoo, 2 dagar

eksjotattoo_topp

En pampig, färgstark och spektakulär show i hjärtat av trästaden Eksjö. Följ med oss till Eksjö International Tattoo.

“Internationella toner med militära förtecken” - så kan Eksjö International Tattoo beskrivas rent musikaliskt. Men upplevelsen är större än så. Säreget för Eksjö International Tattoo är att det är placerat mitt i staden med arenan omgiven av husen med anor från 1500-talet, kyrkan, stadshotellet och den stolta ryttarstatyn som en del av sceneriet. Detta är en miljö som inspirerar både agerande och publik.

Årets dragplåster är försvarets största orkester, Armens Musikkår men totalt kommer föreställningen att ha sju olika orkestrar och en soloartist. Som soloartist ser vi Philip Jalmelid, svensk musikalartist som blev känd för den breda allmänheten genom huvudrollen i den framgångsrika musikalen ”Så som i himmelen ”.

Vi ser föreställningen på lördagen kl. 15. Vid ankomst till Eksjö serveras lunch i traditionsrik miljö på stadshotellet innan vi beger oss till arenan. Föreställningen är ca två timmar lång utan paus. Sätena är skålade plaststolar med ryggstöd. Vill du ha mjukare underlag kan du ta med en sittdyna.

På kvällen efter föreställningen checkar vi in på Hotel Högland i Nässjö där middagen serveras.

Efter frukost andra dagen återvänder vi till Eksjö för en guidad stadsvandring. Vi besöker de vackra innergårdarna i Gamla stan och får höra om stadens 600-åriga historia. Där finns människorna, hantverket, farsoterna och eldsvådorna - och husen med namn som väcker spännande associationer: Krusagården, Vaxblekargården och Societetshuset.

Lunch serveras på hemvägen i en av de vackra matsalarna med 1700–talsatmosfär och vackra takmålningar på Wärdshuset Gamla Linköping.

Preliminärt tidsprogram:
08:00 Avresa från Cityterminalen
09:30 Förmiddagsfika
12:45 Lunch
15:00 Eksjö International Tattoo
18:00 Incheckning
19:30 Middag

08:00 Frukost
10:00 Stadsvandring
13:00 Lunch
14:30 Hemresa
17:00 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Lördag 8 augusti - söndag 9 augusti 2020

Tid:
Avresa kl. 08:00 dag 1,
Hemkomst ca kl. 17 dag 2

Pris:
3195 kr
Enkelrumstillägg 200 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Del i dubbelrum med frukost, två luncher, en tvårätters middag, en fika, konsertbiljett, guidad stadsvandring samt bussresa med resvärd.

Resan är ej bokningsbar.

eksjotattoo2_liten