Dalslands kanal & Lars Lerins museum, 2 dagar

storholmen_topp

Upplev Dalslands vackra kanal under denna tvådagarsresa som dessutom innehåller ett besök i Lars Lerins uppskattade museum i Karlstad.

Dalslands kanal anses vara en av Europas vackraste kanaler. Att färdas på kanalen är ett äventyr och en naturupplevelse utöver det vanliga.

Vår väg mot Dalsland går via Värmland. Vi äter lunch på Mastmagasinet i Kristinehamn och gör ett besök i Lars Lerins konsthall på Sandgrund i Karlstad. Lars Lerin räknas som Nordens främsta akvarellist men arbetar också i andra tekniker. Förutom utställningar på gallerier och museer i Sverige, Norden, Frankrike, Tyskland och USA, har han gett ut ett femtiotal böcker med text och bilder. Utställningen visas av en av museets guider.

På kvällen checkar vi in på First Hotel, centralt beläget i Bengtsfors med utsikt över sjön Lelång. Middag serveras i hotellrestaurangen.

Efter frukost nästa morgon kliver vi ombord på den charmiga sekelskiftesbåten Storholmen som byggdes 1896 och kom till Dalslands Kanal 1937. Ombord serveras lunch och under dagen får vi njuta av sluss- och kanalmiljön. Vi passerar förbi åtta slusstationer, genom ett fantastiskt vackert natursceneri.

Dalslands kanal binder ihop en labyrint av stora och små sjöar, älvar och idylliska, slingrande kanalstumpar till ett båt- och kanotsportområde vars motstycke du får leta länge efter. Bara en mil är grävd eller sprängd kanal. Resten är ett 24 mil långt segelbart sjösystem.

Efter avslutad båtresa kliver vi ombord på bussen som, med stopp för middag, tar oss hem till Stockholm.

Preliminärt tidsprogram:
08:00 Avresa från Cityterminalen
09:00 Förmiddagsfika
12:00 Lunch
14:00 Visning, Lars Lerins museum
17:30 Incheckning
19:00 Middag

08:00 Frukost
09:50 Dalslands kanal
Lunch serveras ombord
14:30 Ankomst Håverud
15:00 Hemresa
18:00 Middag
21:30 Ankomst Cityterminalen

INFORMATION

Datum:
Tisdag 23 juni - onsdag 24 juni 2020

Tid:
Avresa kl. 08:00 dag 1,
Hemkomst ca kl. 21:30 dag 2

Pris:
3695 kr
Enkelrumstillägg 450 kr

Avgång:
Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: 
Del i dubbelrum med frukost, två luncher, två middagar, två luncher, båtresa, entré och visning samt bussresa med resvärd.

Resan är ej bokningsbar.

storholmen_liten
lerin_liten