Bokningsinformation

sofiabokning3_topp

Du kan boka din resa hos oss dygnet runt här på vår webbsida, eller via telefon under kontorets öppettider.

Om du kontaktar oss via telefon för att boka resa underlättar det om du har ditt kundnummer tillgängligt. Har du ett kundnummer så hittar du det på baksidan av broschyren i anslutning till ditt namn. Numret kan vara med eller utan bindestreck, och kan ibland föregås av bokstaven A. Vi köper även adresser från Citymail, så ibland kan du få en katalog från oss utan kundnummer. Om du bokar för fler personer än dig själv måste du vara förberedd med namn, adress och telefonnummer även till dina medresenärer.

Resebevis/faktura
När du bokat en resa får du ett Resebevis skickat till din angivna e-postadress inom några dagar. Resebeviset är även din faktura för resan. Har du inte någon e-postadress skickas Resebeviset med posten. Näst överst till vänster hittar du ditt bokningsnummer. Ha alltid bokningsnumret tillgängligt om du kontaktar oss med frågor angående din bokning eller din resa.

På Resebeviset står även ditt namn och din adress, samt ditt kund- och telefonnummer. Kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Kundnumret kan vara bra att ha till hands om du kontaktar oss med frågor.

Lite längre ner finns namnen på alla inbokade resenärer och ytterligare lite längre ner finns viktig information om resan och våra avbokningsregler.

I nedre delen av Resebeviset finns information om pris och sista betalningsdag för anmälningsavgift respektive slutbetalning. På dagsresor utan evenemangsbiljett har vi ingen anmälningsavgift. Köper du till vårt avbeställningsskydd för 115 kr per person ska detta betalas inom 10 dagar.

Allergier
Om du har allergier eller särskilda önskemål om specialkost uppskattar vi om du uppger detta vid bokning.

Betalning
Uppge alltid ditt bokningsnummer vid inbetalning. Betalning sker till bankgiro 236-8009 eller via Swish till nummer 123 031 42 86. Vi har i dagsläget tyvärr inte möjlighet att ta emot betalning med kontokort. För att betala med kort, vänd dig till din bank eller kortutgivare.

Endagsresor ska betalas senast 10 dagar före avresa. För resor med evenemangsbiljett kan anmälningsavgift (återbetalas ej) förekomma.

Vid flerdagarsresor med övernattning måste du först betala en anmälningsavgift på 300 kr per person. Vid resor med evenemangsbiljetter kan anmälningsavgiften vara högre. Denna anmälningsavgift återbetalas inte vid eventuell avbokning. Resterande belopp ska sedan vara oss tillhanda senast 30 dagar före avresan.

Från-priser och enkelrum
På flerdagarsresor gäller från-priset på resan alltid vid del i dubbelrum. Det betyder att priset blir något högre om du reser ensam. Enkelrumstillägget motsvarar den summa som hotellet tar ut för enkelrum.

Medföljande barn
Våra resor är anpassade för en äldre målgrupp men vi välkomnar även medföljande barn. Vi lämnar 10% barnrabatt för barn upp till och med 12 år på våra dagsresor och 5% på våra flerdagarsresor, om inget annat anges.

Platsreservation i bussen:
Vi har gratis platsreservation i bussen. Lämnar du inget önskemål om placering sätter vi dig på första lediga plats räknat framifrån och vi placerar alltid personer i samma resesällskap tillsammans, i den mån det är möjligt. Observera att platserna 1-4 på främsta raden i första hand är avsedda för personer med medicinska besvär.

Vanligtvis använder vi bussar med 49 platser. På bilden nedan (ej skalenlig) visas dock en buss med 53 platser. Den har en extra sätesrad näst längst bak märkt X. Benutrymmet är det samma på alla platser i bussen.

bussplacering53buss