Norrtelje Brenneri

Norrtelje Brenneri är ett småskaligt och familjeägt bränneri i hjärtat av Roslagen där högklassiga destillat av frukter och bär samt exklusiv premium Roslagspunsch varsamt tillverkas för hand. Följ med oss dit!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Bränneriet är beläget på en gård i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje, och drivs av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. I fem generationer har deras familj brukat gården, och bränneriet stod klart år 2002. I det vackra landskap där den Heliga Birgitta en gång vandrat bränner man nu sitt brännvin i gårdens lada efter en omfattande renovering av denna.

Råvarorna hämtas från gårdens egen odling och väl utvalda bär- och fruktproducenter i Sverige och Finland. De synar, rengör och hanterar råvaran med största varsamhet för att sedan sätta mäsken. Mäsken består endast av fruktråvara, jästkultur och jäsnärsalter.

Vi välkomnas till bränneriet med en välkomstdrink följt av lunch på den inglasade autentiska hölogen från 1904.

Sedan följer en visning av brenneriet där vi får höra om varför verksamheten startades och om hur man mäskar och destillerar. Under besöket bjuds det även på roande skärgårdshistorier av gårdens egen h’Österman.

Vi får också provsmaka tre av brenneriets guld- och silvervinnande destillat á 2 cl. Dessa serveras med smaktallrik för att förhöja intrycken.

 

Preliminiärt tidsprogram:

11:00 Avresa från Stockholm
12:15 Ankomst Norrtelje Brenneri
Visning och lunch inklusive snapsprovning
15:15 Hemresa
16:30 Ankomst Stockholm

I priset ingår: välkomstdrink, lunch, guidning, smakprov samt bussresa med resvärd.

Cityterminalen Norrtelje Brenneri