Jul på Ekenäs

Följ med till Östergötland och en mycket uppskattad julmässa på ett av Sveriges bäst bevarade renässanslott, Ekenäs slott utanför Linköping.

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Att julmässan är populär är lätt att förstå, för slottet är ett riktigt medeltida sagoslott med tinnar och torn som direkt skapar en känsla av förväntan och spänning hos alla besökare. Under julmässan kläs hela slottet i julskrud med marschaller och facklor som bidrar till att skapa den riktigt gemytliga julstämningen.

Mässan på Ekenäs Slott hålls i stallet, boden, stallängan, ekonomibyggnader, slottskällaren samt flygeln. Här hittar vi över 80 av landets skickligaste hantverkare. Slöjdare i trä och halm står sida vid sida med keramiker och textilhantverkare. Här hittar alla något till släktingen eller vännen som "redan har allt". I matboden finns julbordets alla läckerheter uppdukade, och dofterna, smakerna och kommersen är en upplevelse i sig. Känn julkänslan komma sipprande!

Passa gärna på att få en guidad visning av slottet under julmarknaden. Guidningarna sker som drop-in för 40 kr per person och startar flera gånger varje timme. Missa heller inte ett besök på Ragnar Dahlbergs berömda café som är på mässan.

Innan vi besöker julmarknaden på Ekenäs slott äter vi en julinspirerad måltid med sill och lax på Värdshuset Gamla Linköping.

 

Preliminärt tidsprogram:
09:30 Avresa från Stockholm
12:00 Julinspirerad lunch
14:30 Jul på Ekenäs
16:30 Hemresa
19:00 Ankomst Stockholm

I priset ingår: lunch, entré samt bussresa med resvärd.