Julkonsert, marknad & julbord på Skäret

Opera på Skäret skapar julstämning med konsert, julmarknad och ett dignande julbord. Följ med oss dit!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

 

Omgivet av skogar och blånande berg, vid stranden av Ljusnaren, ligger ett operahus som inte liknar något annat. Det säregna operahuset och den natursköna miljön, är en del av upplevelsen. Opera på Skäret är en av Sveriges största sommaroperafestivaler, som producerar opera i världsklass.

I adventstid arrangeras istället Jul på Skäret! Vi börjar dagen med att slå oss ned vid ett dignande julbord med klassiska rätter och nya favoriter i den nyrenoverade restaurangen.

Efter julbordet finns tid att gå på julmarknaden där hantverkare från Norra Västmanland och Dalarna visar upp sina produkter vid marknadsborden i Galleriet. Här finns hembakat bröd, chokladpraliner, stickade vantar, tovad ull, keramik och mycket mer. Med andra ord finns det stor möjlighet att hitta uppskattade julklappar till nära och kära på marknaden.

Som avslutning på dagen väntar en stämningsfull julkonsert på ungefär en timme. Vi får lyssna till två av huvudrollsinnehavarna från sommarens stora succé Trollflöjten, Sabina Bisholt, sopran och Henry Neill, baryton, som med sina fantastiska röster framför traditionella julsånger från olika länder ackompanjerade av den fenomenala pianisten Bengt-Åke Lundin. Speciella gäster i år är den unga gruppen SNOWFLAKES MORA, bestående av Elin Wik, Lena Kalrot, Lisa Clason och Wilma Björkman.

 

Preliminärt tidsprogram
09:00 Avresa från Cityterminalen
12:00 Traditionellt julbord
14:30 Julmarknad
16:00 Julkonsert
17:30 Hemresa
19:00 Egen fika/bensträckare
21:30 Ankomst Cityterminalen

I priset ingår: julmarknad, julbord, konsertbiljett samt bussresa med resvärd.