Julmarknad på Kornettgården

Nostalgi på kornettgården, dyrbara textilier och dräkter på Linköpings slotts- och domkyrkomuseum och lunch på Wärdshuset Gamla Linköping. Missa inte detta!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Kornettgården är en privat samling som omfattar föremål från svunna tider. Här visas uppbyggda interiörer som t.ex. en gammal lanthandel, radioaffär, 50-60-tals café, vardagsrum, 40- och 60-tals kök, skolsal, hattaffär, camping, 60-70 tals kiosk , skofabrik samt kameror, telefoner, bröllopsklänningar, datorer, herr- och damfrisering från 50-60- talet och mycket mycket mer.

Vi möts av ett julpyntat nostalgimuseum med lokala hantverkare. Julmarknaden är liten men har hög mysfaktor. Vi fikar innan vi ser oss omkring.

Vi fortsätter sedan till Linköpings- slotts och domkyrkomuseum för en guidad visning på temat “Medeltidens dräkter och textilier”. I museets skattkammare finns dyrbara textilier ur Domkyrkans samlingar från 1400-talet och framåt. Underbart siden, sammet och broderier i silver och guld. Vi studerar hantverket och får höra om de tekniker som användes.

En julinspierad lunch på Wärdshuset Gamla Linköping avslutar dagen.

 

Preliminärt tidsprogram
08:00 Avresa från Cityterminalen
10:30 Förmiddagsfika
11:00 Julmarknad Kornettgården
12:30 Linköpings slotts- och domkyrkomuseum
14:00 Jullunch
16:00 Hemresa
18:30 Ankomst Cityterminalen

I priset ingår: förmiddagsfika, entréer och guidningar, julinspirerad lunch samt bussresa med resvärd.