Malena Ernman med gäster på Dalhalla

Sommar efter sommar återvänder Malena Ernman till Dalhalla. Den här gången med gästerna Lisa Nilsson, Philip Jalmelid och Kristin Lidström. Åk med oss dit!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Malena Ernmans sommarkonserter utanför Rättvik har med sina 10 år i rad blivit en mycket uppskattad tradition hos såväl publik, press och artistkollegor. I olika konstellationer har Malena på Dalhalla setts av över 88 000 personer sedan 2009. Konceptet hyllades förra året som “en underbar form” i Aftonbladet (4+) och precis som föregående år är formen sig lik och med nya gästartister.

– "Jag har sagt det förut, men Dalhalla är årets höjdpunkt för mig. Och i år har jag ju med mig tre alldeles otroliga musiker från både jazz- och musikalvärlden. Men vi har gemensamt att vi älskar bra musik, och det ska bli hur roligt som helst att få röra sig fritt mellan allt från barockopera och folkmusik till pop, musikal, you name it. Dalhalla är en magisk och fantastisk plats och varje år är jag så tacksam över att vi får komma tillbaka, hälsar Malena Ernman."

Lisa Nilsson kräver ingen vidare presentation. Hon är en av Sveriges största musiker och har sedan tidigt 90-tal gått i spetsen för svensk soul- & jazzmusik. För knappt en månad avslutade Lisa Nilsson en rikstäckande jubileumsturné för skivan ”Himlen runt hörnet” som sågs av över 30 000 personer, och den 14 februari är det premiär för hennes egna föreställning ”Kvinnan som är jag” på Rival i Stockholm. Nu står det dessutom klart att hon gästar Malena Ernman under två kvällar i juli!

Philip Jalmelid och Kristin Lidström är två av Malenas artistkollegor från den enormt hyllade musikaluppsättningen av ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern. Föreställningen plockade högsta poäng i Aftonbladet och kallades ”stark och suverän” av Dagens Nyheter. Philip Jalmelid prisades igår, den 5 december, för ”årets prestation” av Sällskapet Stallbröderna. Kristin Lidström är med sin blyga ålder om 26 år redan mer rutinerad än de flesta och har utöver sin medverkan i Så som i himmelen bl.a. spelat i ”Kristina från Duvemåla” och ”Les Misérables”.

Våra biljetter finns i sektion C på rad 29-31. Stolarna är plaststolar med vadderad sits och rygg.

Under resan bor vi på fina Green hotell i Tällberg. Rummen är unika och är placerade i fristående hus och härbren i hotellparken. Lunch serveras när vi kommer fram, och därefter checkar vi in på rummen. När vi kommer tillbaka från Dalhalla väntar en kvällsvickning på oss. Middag ingår inte i resans pris men på Dalhalla finns ett flertal olika försäljningsställen. Klicka här för att se dem.

Efter sovmorgon följande dag, en god frukost och kanske en promenad i vackra Tällberg påbörjar vi hemresan. Den sker med stopp för en härlig sommarbuffé på Högbo Brukshotell.

 

I priset ingår: del i dubbelrum med frukost, fika, två luncher, evenemangsbiljett, vickning samt bussresa med resvärd.