Bildspel - Med blågula ögon

Följ med på en kort utflykt till Anders Hansers kulturbiograf. Med sina bilder tar han oss med på en underbar resa genom Sverige i panoramaformat.

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Anders Hanser Produktion har i över 30 år producerat bildspel och filmer för kultur och näringsliv. Dessutom har Anders Hanser gjort en mängd egna produktioner som nu visas i företagets kulturbiograf.

Med blågula ögon heter Anders Hansers underbara resa genom Sverige i panoramaformat. Vi får följa med från Smygehuk till Kebnekaise och resan sker till musik av Benny Andersson och tal av Max von Sydow.

Bildspelet är det som fortfarande lockar de flesta besökare till Anders Hansers visningar,  och det berör åskådarna djupt. Under 55 minuter visas 550 bilder, varav en fjärdedel har tillkommit sedan premiären 2004. Totalt har det tagit Anders Hanser 150 dagar att fotografera dessa bilder.

Sedan premiärvisningen i Dalhalla år 2004 har bildspelet Med Blågula Ögon uppdaterats flera gånger. I samband med kung Carl XVI Gustafs 60 års dag 2006 utökades bildspelet med Benny Anderssons Glasgow Boggie och bilder från firandet av vår kung och vår nationaldag.
År 2007 tillkom 60-tal nya bilder med en ballongfärd över Stockholm, fartfyllda Vasaloppsbilder och några nya stämningsbilder från södra Sverige. 2008 satsade Anders Hanser på att dokumentera livet längs Inlandsbanan för att ge svar på kritiska norrlänningar som tyckt att det varit för få bilder från Norrland. Till Benny Anderssons musik Calle J:s vals visas nu ett 30-tal stämningsfulla bilder från bl a Ammarnäs, Arjeplog och Arvidsjaur. Bland de senaste uppdateringarna av filmen hittar vi förstås det sagolika bröllopet  mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Stockholm den 19 juni 2010.

Innan bildspelet startar tittar vi på En jätte i miniatyr – en film om mästergravören Czeslaw Slania. Slania var vår tids Mozart i gravörvärlden. Filmen gjordes i samband med att mästergravören år 2000 gjorde sitt tusende frimärke, en unik prestation.

Efter visningen serveras lunch på Café Rosengården i Historiska museet.

 

Preliminärt tidsprogram:
10:45 Samling, Kommendörsgatan
11:00 Film- och bildvisning
13:00 Lunch på Café Rosengården
14:00 Avslutning, Narvavägen

I priset ingår: bildvisning och lunch samt reseledares tjänster.