Makeriets julsaga

Följ med och upplev Makeriets kluriga julsaga samtidigt som du äter julbord.

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Året är 1892 och fabrikör Fagerlind har traditionsenligt bjudit in till julkalas. Platsen är Makeriet mitt i centrala Örebro kl. 15:00 och stadens alla prominenta gäster har samlats. Julmiddagen blir dock inte som Fagerlind tänkt sig och diverse omständigheter gör att han hamnar i en knipa som tycks omöjlig att ta sig ur. Vad är det egentligen som döljs under ytan och som viskas mellan borden? Detta är något vi som julkalasets gäster med stor häpnad kommer bli varse!

Tillsammans med Lerbäcks Teater får vi följa med till en annan tid och ett magiskt Makeri fyllt av magnifik julmat och värme.

När vi anländer blir vi visade till bords och beställer dricka, sedan följer första akten. Sedan följer det kalla julbordet och efter att vi ätit en stund är det dags för akt 2. I nästa paus tar vi för oss av de varma rätterna (och fyller på av de kalla om man vill) och därefter följer tredje och sista akten. Som avslutning står gottebordet uppdukat. Kaffe till desserten ingår.

Julsagan inklusive julbord beräknas ta ungefär tre timmar. Strax efter kl. 18 påbörjas resan mot Stockholm och Cityterminalen.

 

Preliminärt tidsprogram:

12:00 Avresa från Cityterminalen
15:00 Makeriets julsaga
18:15 Hemresa
20:45 Ankomst Cityterminalen

 

I priset ingår: föreställning, julbord samt bussresa med resvärd.

Cityterminalen Örebro