Båttur på Kinda kanal

Förr var Kinda kanal viktig som transportled för virke och vad jordbruket gav. Idag är den minst lika viktig för den som söker sköna naturupplevelser och avkoppling.

1495kr

Avgångar

Avresa Hemkomst
2019-07-25 2019-07-25
07:45 20:15
Cityterminalen Cityterminalen

Kinda Kanal flyter stilla genom den östgötska idyllen. Från det imponerande eklandskapet och de stora slätterna i norr till den natursköna skogsbygden i söder.

Kinda kanal är inte lika känd som Göta kanal, men minst lika fin. Kanalen sträcker sig genom fem sjöar och 15 slussar, nio mil av lummiga stränder och vackra lövängar, kantad av kyrkor, fornborgar och herresäten. Kinda Kanal är en grävd och stensatt kanal som börjar i sjön Roxen, fortsätter genom Linköping, Stångån, Kinda och slutar vid Hycklinge/Horn i sjön Åsunden.

Planer på att bygga en kanal tog form redan på 1750-talet. En transportled behövdes för att frakta byggnadsmaterial, beck, tjära och ved till Linköping. Men det dröjde till 1871 innan kanalen i sin helhet kunde invigas. Kring sekelskiftet var trafiken som livligast och ända fram till 1951 flottades timmer i farleden.

Sedan 1952 trafikeras kanalen av fritidsbåtar och passagerarbåten M/S Kind.  Ombord på M/S Kind reser vi sträckan från Tannefors övre, strax utanför Linköping, till Rimforsa Hamn, en tur på drygt sex timmar. Förmiddagskaffe och lunch serveras på båten.I priset ingår: bussresa med resvärd, förmiddagskaffe, båtresa och lunch.

Boka