Afternoon tea på Schenströmska herrgården

Följ med till Ramnäs och den vackra Schenströmska herrgården för en dignande afternoon tea.

895kr

Avgångar

Avresa Hemkomst
2019-10-26 2019-10-26
12:00 18:00
Cityterminalen Cityterminalen

På Schenströmska Herrgården i Ramnäs, beläget bredvid Strömsholm kanal, har riddare, bergsråd och patroner tagit många viktiga beslut och levt ståndsmässigt herrgårdsliv i fyra århundraden. Orten, bruket och kanalen har en mycket intressant historia från slutet av 1500-talet, som vi får ta del av under en historievandring som avslutas med en guidad visning i Lancashiresmedjan och valsverket från 1868.

Vi får höra hur “Världsmetropolen Ramnäs” är grunden till den Svenska Välfärden och intressanta årtal och händelser varvas på ett lättsamt sätt med underhållande anekdoter. Det kan vara bra att ha bekväma skor och kläder efter väder. Själva promenaden utomhus tar ca 25 minuter och sker delvis på asfalt, grus och en liten bit i skogsmark, resten av tiden befinner vi oss under tak i Lancashiresmedjan.

Sedan väntar en dignande afternoon tea på herrgården. Vid det här laget har vi nog hunnit bli lite hungriga, vilket är bra eftersom du verkligen kommer att vilja ha plats i magen. Här erbjuds inte bara de traditionella sconesen med marmelad utan även en mängd olika bakverk, ostar, frukt och massor av andra ljuvliga delikatesser. Självklart finns det även te, kaffe och ett gediget utbud av olika juicer.

 

I priset ingår: bussresa med resvärd, guidning och afternoon tea.

 

Boka