En dag i härliga Hälsingland

I Hälsingland finns över 1000 Hälsingegårdar, alla unika på sitt sätt. Vi besöker en av dem och åker på en lunchkryssning i skärgården utanför Söderhamn.

1270kr

Avgångar

Avresa Hemkomst
2019-08-19 2019-08-19
08:00 20:00
Cityterminalen Cityterminalen

Passagerarbåten M/S Moa har sin hemvist i Söderhamn. Resan dit tar knappt tre timmar och när vi klivit ombord kastar kaptenen loss. Lunch serveras under vår tre timmar långa kryssning i den underbart vackra skärgården utanför Söderhamn. Här finns över 500 öar.

Njut av vattnets kluckande och fiskmåsarnas sång medan vi tuffar fram över vattnet.

Från Söderhamn fortsätter vi till Bollnäs och hälsingegården Kämpens. De flesta hälsingegårdar är privata men ett 50-tal är öppna för besök, bland annat Kämpens.

Gården har anor från början på 1500-talet och har varit ett bondehemman fram till 1950- talet. Gården är numera Bollnäs sockens Hembygdsgård, efter en donation från den sista familjen som bodde där. Familjen hette Isberg och de överlämnade gården till hembygdsföreningen 1961, med villkor att det skulle bli Hembygdsgård. I och på gården finns mängder av kulturföremål bevarade. Viss odling bedrivs fortfarande där, framförallt potatis.

Vi får en guidad visning och dricker eftermiddagskaffe innan hemresan påbörjas.

 

I priset ingår: bussresa med resvärd, båttur, lunch, guidning och eftermiddagsfika.

 

Boka