Opera på skäret - Trollflöjten

Omgivet av skogar och blånande berg, vid stranden av den glittrande Ljusnaren, ligger ett operahus som inte liknar något annat. Följ med oss dit.

2095kr

Avgångar

Avresa Hemkomst
2019-08-10 2019-08-10
10:00 23:30
Cityterminalen Cityterminalen

I ett före detta virkesmagasin på ett nedlagt sågverk spelas varje sommar de stora verken ur operahistorien med musiker och sångare av absolut högsta klass.

Operahuset är omvittnat för sin speciella atmosfär – och för svalorna som inte helt sällan deltar med sitt kvitter i föreställningarna. Sångare från världens alla hörn liksom publik och kritiker från Sverige och utomlands har spridit ordet om den unika akustiken som gör upplevelsen alldeles speciell. Ett besök på Opera på Skäret är en storslagen sommarupplevelse.

För första gången i historien sätter Opera på Skäret upp en Mozartopera. Trollflöjten är en av världens mest älskade operor. Ett magiskt kärleksfullt drama där Nattens Drottning ger Tamino i uppdrag att rädda hennes dotter Pamina som rövats bort av Sarastro. Om han lyckas, får han gifta sig med henne. Till sin hjälp har han sin följeslagare Papageno, en trollflöjt och ett magiskt klockspel!

Lunch serveras på Skäret innan vi får en opera-introduktion med bubbel och snittar. Konstnärlige ledaren Alexander Niclasson och/eller operachefen Sten Niclasson ger en introduktion till föreställningen du skall få uppleva. Personliga berättelser om Trollflöjten, Mozart och Opera på Skäret blandas med fakta som gör din upplevelse av operaföreställningen ännu bättre. Operaintroduktionen är på lilla scenen och program ingår.

Sedan tar vi plats i salongen på rad 11-17. Föreställningen är ca 3,40 h lång, inklusive en paus om ca 45 minuter.

På hemvägen stannar vi för bensträckare och möjlighet att köpa något att äta.

 

I priset ingår: bussresa med resvärd, lunch, operaintroduktion med bubbel och tilltugg samt konsertbiljett.

Boka