Nora & Rosengården i Berglagen

Följ med till mysiga trästaden Nora och två av Bergslagens fina visningsträdgårdar.

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Nora är en välbehållen trästad med gatorna utlagda i det klassiska rutnätet. Många hus och gårdar ser likadana ut som de gjorde på 1700- och 1800-talet. Att besöka Nora är som att kliva rätt in i ett museum, fast här är allt på riktigt. Staden lever med sin historia, och tack vare de stolta invånarna så är den idag en av Sveriges mest välbevarade småstäder, fylld av spännande detaljer som påminner om hur livet var förr.

Lunch serveras på Nora Stadshotell  när vi kommer fram och efter maten kan du själv välja om du vill strosa runt inne i staden, kanske prova den berömda Noraglassen eller göra ett besök vid Göthlinska gården och den vackra trädgården med utsikt över Norasjön.

Eller så kan du välja att kliva ombord på båten M/S Plaskus för en tur till Alntorps Ö. Här kan du njuta av den vackra utsikten över Nora och ett svalkande bad i Norasjön. På Alntorps ö finns badstrand med brygga,  en 3 km lång promenadslinga samt en genbank med äppelträd. Resan hit tar bara några minuter.

På eftermiddagen fortsätter vi till besöks- och visningsträdgårdarna som ligger längs Tre Sjöars väg strax utanför Nora. Här kan du promenera i lugn och ro och njuta av perenner, rosor, buskar, gamla parkträd och damm i en fin miljö med utsikt över Norasjön. Handelsträdgård med ett stort sortiment av (egenodlade) perenner, buskar, träd, rosor, klätterväxter, sommarblommor m.m. I den välsorterade trädgårdsbutiken hittar du trädgårdstillbehör, presenter och dekoration för hem och trädgård.

Fika i trädgårdscaféet avslutar dagen i Nora.

 

I priset ingår: bussresa med resvärd, för- och eftermiddagskaffe samt lunch.