Sörmlands skärgård & världens ände

Följ med oss och upplev den sprudlande sommarskärgården ombord på M/F Flora.

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Sörmlands skärgård är mer än 10.000 år gammal, har en sex mil lång kustlinje och består av kommunerna Trosa, Nyköping samt Oxelösund. Det finns cirka 2 800 öar samt ett stort antal kobbar och skär. Sörmlands skärgård är inte så exploaterad som på många andra håll längs svenska kusten och stora områden är naturreservat.

Vår resa med buss går till hamnen i Nynäshamn. Det är utgångspunkten för en tre timmar lång skärgårdstur med båt. Nynäshamn ligger rakt öster om Trosa, och fågelvägen är det inte mer än två mil. Resan sker längs det vackra kustbandet med kulturmärkta båten M/S Flora – en före detta ångslup som byggdes 1897. Kaffe med godbit serveras ombord medan Flora puttrar fram till Trosa – världens ände. En av förklaringarna till att Trosa i folkmun kallas just ”världens ände” är att staden under sina tidigare år endast hade en tillfartsväg.

När vi lagt till i hamnen går vi en kortare promenad till Trosa Sjökrog där lunchen serveras.

Vi avslutar dagen med en guidad stadsvandring på ungefär en timme. Trosa är känt som stad sedan 1300-talet och är därmed en av Sveriges äldsta städer. Här får vi uppleva åpromenaden, de smala gränderna och de karaktäristiska husen i den gamla stadsdelen.


I priset ingår: bussresa med resvärd, båttur med förmiddagsfika, lunch och stadsvandring.