Brunchkryss & järnålderns maktcentrum

En härlig båtbrunch och visning vid den mäktiga Anundshög - Sveriges största forntida gravhög. Följ med oss till Västerås!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

 

Mälarens vyer tillhör Sveriges vackraste. Gröna, sköna paradisöar, ödekobbar och idylliska sommarstugor varvas med storslagna strandvillor. Ombord på M/S Havsörnen serveras en brunchbuffé som gör din förmiddag extra god. Här hittar du såväl sillfavoriter, lax och skinka som äggröra, bacon och Janssons frestelse.

Vi fortsätter sedan till Badelunda, strax utanför Västerås. Här ligger gravfältet Anundshög, ett av Sveriges absolut mest imponerande fornlämningsområden, 9 m hög och 64 m i diameter. Troligen från 500-700 e.Kr. Folktraditionen säger att det är kung Bröt-Anund som vilar där inne, men graven har aldrig grävts ut. Här möttes forntidens handelsvägar och vattenleder och under århundradenas lopp blev området ett kulturellt centrum för hela västra Mälardalen. Det var här man offrade till sina gudar och senare bad till den nye kristna guden. Det var här man begravde sina döda.

Efter en guidning av området dricker vi kaffe på Café Anund.

 

I priset ingår: bussresa med resvärd, båttur, brunch, guidning och eftermiddagsfika.