Göta kanal med M/S Kung Sverker

Följ med oss på en härlig tur längs Göta kanal på sträckan från Borensberg till Motala. En perfekt sommarutflykt!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Dagens första stopp gör vi på Kornettgården, ett 700 kvm stort nostalgimuseum i två våningar som består av uppbyggda miljöer från svunna tider. Samlingen innehåller tusentals bruksföremål från slutet av 1800-talet till 1980-talet. Vi dricker kaffe och ser oss omkring bland alla fantastiska föremål.

Efter visningen fortsätter vi med bussen till Borensberg. Ombord på M/S Kung Sverker glider vi fram längs vad vissa anser vara den vackraste delen av Göta kanal. Under resan som tar två timmar slussar vi fem gånger och kaptenen guidar längs färden.

Vi passerar Birgittas Udde och slottet Ulfåsa på den vackra sjön Boren, där lunch serveras ombord, innan vi närmas oss slusstrappan i Borenshult. Borenshult är kanalens brantaste sluss som består av fem sammankopplade slussar med en total höjdskillnad på mer än 15 meter. Det är en spektakulär syn. Vi fortsätter sedan mot Motala och passerar kulturhistoriska områden såsom Baltzar von Platens grav, Motala Ström, Charlottenborgs Slott samt Motala Verkstads gamla fabriksområde. Det var här som den svenska industriella revolutionen startade. Så småningom lägger vi till i Motala där vi kliver av båten och blir mötta av bussen som tar oss tillbaka hem.

 

I priset ingår: bussresa med resvärd, förmiddagskaffe, entré, lunch och båttur.