Eldkväll & julbord i Högbo bruk

Det är hög mysfaktor i Högbo när bruket fylls av marschaller och eldar. Vi får även uppleva ett julsmyckat Lövstabruks slott och har möjlighet att hitta fina julklappar.

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Högbo Bruk ligger utanför Sandviken och hit åker vi för att uppleva det när det strålar som mest. På vägen upp stannar vi vid ett annat bruk - Lövstabruk där vi får en stämningsfull julvisning av den vackra 1700-talsherrgården. Här får vi följa med in i de julsmyckade salongerna och lyssna till berättelser om äldre tiders julfirande hos både adel och arbetare.

Vi besöker också hantverkets hus som ligger i brukets omgjorda ladugård. Här finns idag ett 15-tal lokala konstnärer och hantverkare med både ateljé och butik. Kaffe och smörgås serveras.

Sedan fortsätter vi ytterligare lite längre norrut till Högbo. I Nya Herrgården sereras välkomstglögg innan vi tar för oss av det traditionella och mycket välsmakande julbordet. Här väntar kött från egna grisar, sillar i snillrika smaker och ett gottebord som överraskar även den mest inbitne gottegrisen.

Efter maten ges möjlighet att strosa omkring i bruket och hitta klapparna i den lugna, vackra bruksmiljön. Under Eldkvällarna fylls Högbo Bruk av eldar och hundratals marschaller. Högbos hantverkare Smé-Johan och Keramikgalleriet har öppet under hela kvällen, och där kanske du kan finna den perfekta julklappen. I Gårdsbutiken finns många goda närproducerade varor som bland annat Högbobröd, ostar från Högbos eget ysteri, julkakor och julgodis.

 

Preliminärt tidsprogram:

08:30 Avresa från Cityterminalen
10:30 Förmiddagsfika
11:00 Shopping i Hantverkens Hus
12:10 Visning av Lövstabruks slott
14:30 Julbord på Högbo Brukshotell
16:30 Eldkväll i Högbo Bruk
18:00 Hemresa
20:30 Ankomst Cityterminalen

 

I priset ingår: förmiddagsfika, visning, julbord samt bussresa med resvärd.

Cityterminalen Lövstabruk Högbo Brukshotell