Konst på hög

Följ med till Kumla och upplev en annorlunda utställningsmiljö för skulpturer - Konst på hög.

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Kvarntorpshögen i Kumla är ett av våra märkligaste industriminnen. Den heta slagg som bildades när olja utvanns ur skiffer under andra världskriget skapade en slagghög som var över 100 meter hög. Denna hög utgör numera en annorlunda utställningsmiljö för skulpturområdet ”Konst på Hög”. Den unika skulpturparken, som är belägen på toppen, samlar verk av flera av landets främsta konstnärer. Bland dessa kan nämnas Peter Johansson, Lenny Clarhäll, Maria Miesenberger, Ulla Viotti och Anders Krisàr. Vår guide informerar om de magnifika konstverken.

Från toppen har vi dessutom en magnifik utsikt över Närkeslätten. Innan vår chaufför tar oss upp för den branta stigningen (18%) till kullen äter vi lunch och besöker Sjöparkens växthus, en rofylld oas i Kumla stadspark. Växthuset speglar sig i vattnet och bildar en vacker entré till stadsparken.

I den vackra trädgårdsmiljön serveras lunch i restaurang Goda Rum. Färska råvaror och grönsaker som odlats i växthuset ligger till grund för härliga årstidsinspirerade menyer. Efter maten finns tid att upptäcka växthuset på egen hand.

I priset ingår: visning, lunch och eftermiddagsfika samt bussresa med resvärd.

Cityterminalen Örebro Kumla