Julbordskryssning på Kinda kanal

M/S Kind släpper förtöjningarna och vi vinterkryssar utmed Stångån så långt väder och vind tillåter. Ett minnesvärt och annorlunda julfirande!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

 

Kryssningen följer Stångåns sträckning mellan Pumpbron och Nykvarns sluss. Ett ypperligt tillfälle att njuta av ett vackert vinterupplyst Linköping i julskrud betraktat från sjösidan.

Ombord på M/S Kind möts vi av ett hemlagat och personligt julbord av klassiskt snitt i varm och ombonad miljö. Det som serveras, tillagas med omsorg ombord i skeppsköket. Rätterna från ett traditionellt julbord finns självklart med - til exempel sillarna, strömmingarna, laxarna, julskinkan, det kallskurna, hemtrillade köttbullar, Jansson, lutfisk och dessertbuffé. Utsikten över Linköping från vattensidan i vintermörker genom salongsfönstren ger en alldeles speciell, unik och magisk inramning.

Innan båtturen besöker vi Friluftsmuseet Gamla Linköping och deras hantverks-, mat- och julmarknad med massor av äkta julstämning! Marknadsförsäljning på gator och torg, sång och musik, barnaktiviteter och mycket annat.

I de julpyntade museerna och utställningarna visas traditionellt julstök och jultraditioner, till exempel korvstoppning, kristyrtillverkning, pepparkaksbak i järnspis med mera.

 

I priset ingår: julmarknad, båtresa med julbord samt bussresa med resvärd.

Cityterminalen Friluftsmuseet Gamla Linköping Linköping