Olshammarsgården & kryssning på Vättern

I norra Vätterns skärgård står grovhuggna klippor, rundade granithällar och vindpinade tallskogar i färgstark kontrast till Vättens klara, blågröna vatten. Upplev det med oss!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Olshammarsgården byggdes på 1820-talet av Carl Rüttersköld, Verner von Heidenstams morfar och det blev senare Verners födelsehem. Flygelbyggnaden kom också till vid samma tid.

Huset är idag en kombinerad byggdegård och värdshus. Vi visas herrgården och Birgittakyrkan, uppkallad efter den Heliga Birgitta, vars make Ulf Gudmarsson ägde Olshammar på 1320-talet.

På vägen mot Olshammar stannar vi och dricker förmiddagskaffe i Arboga.

Sedan väntar en kryssning i Vätterns norra skärgård ombord på båten M/S Wettervik. Lunch serveras ombord medan vi strävar ut på sjön. Närmare 250 öar, kobbar och skär ligger inbäddade i Norra Vätterns unika sötvattensskärgård och bjuder dig på en egen och oförglömlig naturupplevelse! Under resan gör vi ett litet stopp på Grönön som är tillgänglighetsanpassad.

Efter ungefär två och en halv timmes båtfärd lägger vi till i Askersund. Vi gör ett besök på Venus choklad som tillverkar handgjorda kvalitetspraliner. Personalen berättar om processen och vi bjuds på ett litet smakprov.

 

I priset ingår: förmiddagsfika, visningar, lunch, båttur samt bussresa med resvärd.

Cityterminalen Arboga Olshammarsgården Askersund