Malena Ernman i Dalhalla - 10-årsjubileum

I nio år har Malena Ernman genomfört storslagna sommarkonserter i det anrika kalkbrottet utanför Rättvik och 2018 blir inget undantag. Följ med oss dit!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

 

2018 besöker Malena Ernman Dalhalla för tionde året i rad. 10-årsjubileet gästas av Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och Nils Landgren. De får uppbackning av Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker som bl a Mats Bergström, Janne Bengtsson och Magnus Lindgren.

Den spektakulära konsertarenan mitt ute i Rättviksskogen fascinerar såväl publik som artister, få konsertplatser kan konkurrera med dess storslagenhet och natur. Platsen upptäcktes som av en slump i början av 1990-talet och idag är Dalhalla en av Europas mäktigaste och vackraste konsertarenor. Våra biljetter finns i sektion D på rad 29-31 och delas ut på plats av reseledaren. Salongen i Dalhalla är brant sluttande med trappor.

Övernattar gör vi på Klockargården i Tällberg, där eftermiddagsfika, en trerätters middag samt nattvickning efter konserten serveras. Rummen är placerade i olika byggnader på gården.

Andra dagen gör vi först ett besök på Hildasholm, belägen vid Siljans strand i Leksand. Hildasholm byggdes av Axel Munthe - läkare, författare med världsrykte och kunglig livmedikus, under åren 1910–1911. Enligt familjetraditionen gav han gården i morgongåva till sin hustru. Egendomen fick efter Hildas död 1967 namnet Hildasholm. Observera att huset inte är handikappanpassat.

Innan hemresan väntar en härlig kryssning på Siljan med båten M/S Gustaf Wasa. Lunch serveras ombord på fartyget, som är K-märkt och har trafikerat Siljan varje sommar sedan 1876.

 

I priset ingår: del i dubbelrum med frukost, två luncher, en trerätters middag, konsertbiljett samt nattvickning. Enkelrumstillägg 400 kr per person.