Midsommarfirande i Wij Trädgårdar

Färskpotatis, små grodor och den obligatoriska regnskuren – midsommarafton närmar sig med stormsteg. Följ med oss till Wij Trädgårdar!

Avgångar

Förnärvarande finns det inga aktuella avgångar för denna resa.

Wij Trädgårdar i Ockelbo, ett centrum för nordisk trädgårdskultur, är platsen för både vild natur och trädgårdar ritade av berömda arkitekter och formgivare. Varje trädgård har sin egen karaktär. Här finns rosträdgården, örtagården, skogens trädgård, skuggträdgården, köksträdgården och studenternas trädgårdar. Se dig omkring. Ta dig tid. Stanna upp. Njut och inspireras av det sköna innan midsommarfirandet tar vid.

Besöket i Wij Trädgårdar inleds med en midsommartallrik med efterföljande bakelse till kaffet i Wij Trädgårdskök. Maten här lagas av ekologiskt odlade och närproducerade råvaror – mycket är skördat i den egna köksträdgården - och blir till färgsprakande anrättningar som talar till många sinnen.

Sedan väntar ett klassiskt midsommarfirande med spelmän, stångresning, dans- och ringlekar och kransbindning. Passa också på att besöka Wij Trädgårdshandel. Här hittar du bland annat ett urval av perenner och rosor för våra nordliga och skogliga breddgrader, växtstöd, krukor och korgar för att försköna den egna trädgården.

 

I priset ingår: bussresa med resvärd och midsommartallrik.