Bokningsinformation

Du kan boka din resa hos oss dygnet runt här på vår webbsida, eller via telefon under kontorets öppettider.

Kontoret har öppet helgfri måndag - fredag kl. 09:00-12:00. Vi försöker svara på mejl så fort vi kan. Om du kontaktar oss via telefon för att boka resa underlättar det om du har ditt kundnummer tillgängligt. Har du fått en katalog skickad till dig med ditt namn på har du ett kundnummer hos oss, och det hittar du på baksidan av broschyren i anslutning till ditt namn. Numret kan vara med eller utan bindestreck, och kan ibland föregås av bokstaven A. Om du bokar för fler personer än dig själv måste du vara förberedd med namn, adress och telefonnummer även till dina medresenärer.

Resebevis
När du bokat en resa får du ett Resebevis skickat till din angivna e-postadress inom några dagar. Har du inte någon e-postadress skickas Resebeviset med posten. Näst överst till vänster hittar du ditt bokningsnummer. Ha alltid bokningsnumret tillgängligt om du kontaktar oss med frågor angående din bokning eller din resa.

På Resebeviset står även ditt namn och din adress, samt ditt kund- och telefonnummer. Kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Kundnumret kan vara bra att ha till hands om du kontaktar oss med frågor.

Lite längre ner finns namnen på alla inbokade resenärer (upp till 6 personer, därefter kommer deltagarna med på en separat lista) och ytterligare lite längre ner finns viktig information om resan och våra avbokningsregler.

I nedre delen av Resebevist finns information om pris och sista betalningsdag för anmälningsavgift respektive slutbetalning. På dagsresor utan evenemangsbiljett har vi ingen anmälningsavgift. Köper du till avbeställningsskydd ska detta betalas inom 10 dagar.

Betalning
Uppge alltid ditt bokningsnummer på avin vid inbetalning. Observera att vi just nu tyvärr inte har möjlighet att ta emot betalning med kontokort. För att betala med kort, vänd dig till din bank.

Endagsresor ska betalas senast 10 dagar före avresa med inbetalningskortet som medföljer ditt resebevis.

Vid flerdagarsresor med övernattning måste du först betala en anmälningsavgift på 300 kr per person för att bekräfta din plats. Denna anmälningsavgift återbetalas inte vid eventuell avbokning. Resterande belopp ska sedan vara oss tillhanda senast 30 dagar före avresan.

Rumstyp vid flerdagarsresor
På flerdagarsresor gäller priset på resan alltid vid del i dubbelrum. Det betyder att priset blir något högre om du bokar enkelrum. Denna summa motsvarar den avgift som hotellet tar ut för enkelrummet, och är därför tyvärr inget vi kan råda över. Om du är ensam men kan tänka dig att dela rum med någon annan resenär kan du anmäla detta vid bokning och om det är möjligt kommer vi då att placera dig ihop med någon annan. Det är dock inte så vanligt att våra kunder som reser ensamma vill dela rum så tills vi eventuellt hittar någon placeras du i enkelrum, och får räkna med att betala enkelrumstillägg

Medföjande barn
Våra resor är anpassade för en äldre målgrupp men vi välkomnar även medföljande barn. Vi lämnar 10% barnrabatt för barn upp till och med 12 år på våra dagsresor och 5% på våra flerdagarsresor, om inget annat anges.