Reseinformation

Att resa med SällskapsResor är enkelt, tryggt och prisvärt. De flesta av våra resor avgår från Cityterminalen som ligger på Klarabergsviadukten 72 i Stockholm. Hit är det lätt att ta sig, oavsett vilket färdmedel du kommer med.

Våra resor
Alla våra resor sker med moderna turistbussar av senaste årsmodell, utrustade med säkerhetsbälten på alla platser. Våra chaufförer har lång erfarenhet av att, oavsett väderlek, framföra bussen på alla typer av väglag. Våra bussar är utrustade med airkondition, mikrofon, mediaanläggning, toalett samt kaffemaskin. De flesta har även hörslinga.

Med på varje resa finns en av våra duktiga reseledare. Vi väljer dessa reseledare med omsorg, och med stor entusiasm gör de alltid sitt allra bästa för att göra din resa så trivsam som möjligt. Reseledaren finns på plats ca 20 min före avresa och du känner igen honom eller henne på den röda jackan med två flygande svanar på ryggen.

Våra avresor sker från Cityterminalen på Klarabergsviadukten 72 i Stockholm. I avgångshallen finns information om vilken gate bussen avgår ifrån och det kommer upp på monitorerna som visar alla Cityterminalens avgångar, ungefär en timme före avresa. Dessa monitorer finns placerade på flera ställen på Cityterminalen. I avgångslistan letar du efter ”SällskapsResor” och det resmål du är inbokad på.

Program
Inför våra flerdagarsresor skickar vi vanligtvis hem program med hålltider samt tips och råd inför resan. Programmet kommer några dagar före avresa. Till våra dagsresor skickar vi inte ut något program. Är det något särskilt du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss på kontoret på telefon 08-5646 2080, måndag - fredag kl. 09:00-12:00.

Funktionshinder
På många av våra resor går det bra att ta med sig exempelvis en rullator. Denna placeras i bussens bagage under färden och lyfts fram vid behov. Våra bussar är dock inte handikappanpassade, så för att kliva ombord måste du kunna ta dig upp för en kort men ganska brant trappa. Tillgängligheten på de olika resmålen varierar. Reseledaren har alltid en hjälpande hand för den som behöver, men om du har mycket svårt att gå krävs det att du har en medhjälpare med dig.

Övrigt
SällskapsResor reserverar sig för eventuella tryckfel samt för pris- och programförändringar. Har du önskemål om specialkost eller är allergisk mot något bör du meddela detta när resan bokas.

Vi har platsreservation i bussen. Lämnar du inget önskemål om placering sätter vi dig på första lediga plats räknat framifrån och vi placerar alltid personer i samma resesällskap tillsammans, i den mån det är möjligt. Observera att platserna 1-4 på främsta raden i första hand är avsedda för personer med medicinska besvär.

Karta över platsernas placering i bussen:
(Bilden är inte skalenlig. Benutrymmet är det samma på alla platser i bussen)